Activiteiten

Studiereis

Ieder jaar organiseert Le Tre Corone twee studiereizen naar Italië. Via de universiteit zijn wij in staat een beurs aan te vragen om onze leden tegen een aantrekkelijk bedrag zich samen een korte periode te kunnen verdiepen in de Italiaanse cultuur. In de afgelopen jaren zijn verschillende steden bezocht. Het doel is om ieder jaar weer een locatie te vinden waar een nieuwe ervaring kan plaatsvinden. Zo is in de vorige jaargang

bijvoorbeeld besloten om het zuiden te bezoeken. Een kleine rondreis op Sicilië was het gevolg.

Voor komend jaar is de bestemming reeds gepland. De ‘studentenstad’ van Italië met tevens de oudste universiteit ter wereld: Bologna.

Le Tre Corone Got Talent

Eén van  onze bekendste activiteiten betreft een avond waarin de vele talenten van onze leden en professoren naar voren komen! Na een aantal gesprekken tijdens college kwamen we met zijn allen tot de conclusie dat een groot aantal van ons een muziekinstrument bespeelt of op een andere manier muziek maakt. Toen bleek bovendien dat één van onze professoren, meneer Odelli, zelf een enthousiast gitaarspeler is. Na enig brainstormen kwamen we tot de conclusie dat het een leuk idee leek om een avond te organiseren waarop we elkaars muziekkunsten konden aanschouwen. Le Tre Corone Got Talent was geboren. Op deze avonden genieten we onder het genot van een (Italiaans) hapje en drankje van muzikaal talent.

Pizza avond, aperitivo en apericena

Wat is een Italiaanse studievereniging zonder avonden gevuld met pizza, Italiaanse drankjes en gezelligheid? Op deze avonden komen wij samen op een Italiaanse locatie, dat wil zeggen een Italiaans restaurant of bar in Leiden. Hier praten we bij onder het genot van een pasta, pizza en een dolce.