Receptenboek LTC “24 Cucina”

Een van de vele nadelen in deze tijd is dat we niet langer kunnen genieten van andermans pastasalades, lasagnes en tiramisu tijdens een apericena. Maar niet getreurd! Een apericena zit er weliswaar niet in, maar er kan nog altijd gekookt worden, en vanaf nu kun je je kookkunsten ook weer laten zien aan je medestudenten. We organiseren namelijk voor jullie dé bak- en kookwedstrijd van Le Tre Corone: “24 Cucina”.

Tot en met 1 juni kunnen je je verrukkelijkste, vreemdste of meest speciale gerecht met ons delen door een filmpje te maken of door het recept uit te schrijven op het template hieronder en dat vervolgens te mailen naar activiteiten@letrecorone.nl. Als je je helemaal wilt uitleven, dan is dat zeker mogelijk ,want je kunt ongelimiteerd recepten insturen! Als je een filmpje maakt, zorgen wij ervoor dat dit alleen zichtbaar is voor de leden, omdat we hiervoor één link gebruiken.

Je mag er zelf voor kiezen of je een typisch Italiaans gerecht wilt maken of iets wat verder niets met Italië te maken heeft. Ook ben je vrij in de keuze voor het Italiaans of het Nederlands. Als wij de recepten binnen hebben, dan bundelen we ze tot een echt LTC-kookboek. Na 1 juni bestaat er vervolgens voor alle leden de mogelijkheid om een stem uit te brengen op het gerecht dat volgens jou moet winnen. Voor de winnaar ligt er een prijsje klaar.

Coronavirus

Lieve leden,

Zoals jullie allemaal wel weten, zijn er sinds gisteren diverse maatregelen ingevoerd vanwege het coronavirus. De universiteit heeft besloten om tot het einde van dit collegejaar al het fysieke onderwijs op te schorten en de gebouwen voor studenten voorlopig te sluiten. Dit houdt voor ons als studievereniging in dat we ook onze geplande activiteiten annuleren en in deze periode geen andere fysieke activiteiten zullen houden.
Meer informatie over de maatregelen van de Universiteit Leiden zijn te vinden op: https://www.universiteitleiden.nl/dossiers/coronavirus/updates

Voor vragen over Le Tre Corone en de omgang met de huidige situatie kunnen jullie mailen naar letrecorone@hum.leidenuniv.nl

Let goed op jezelf en je gezondheid en hopelijk zijn we elkaar snel weer!

Bestuur Il Nuovo Vento

Studiereis Bologna 2019

Van 7 tot en met 10 november zijn we afgereisd naar Bologna om onze studenten op te zoeken, die daar gedurende het eerste semester op uitwisseling zijn. Tijdens dit weekend hebben we veel van de stad gezien, uiteraard bijgekletst en hebben wij een uitgebreid bezoek gebracht aan de universiteit van Bologna!

Klik hier voor meer foto’s van de reis.

Studiereis Rome

Precies een maand geleden reisden onze studenten af naar Rome, waar ze Rachel en Daan bezochten, die gedurende het tweede semester op uitwisseling zijn. In 5 dagen tijd hebben we enorm veel van de stad kunnen zien en hebben we weer flink bij kunnen praten. Naast de reguliere attracties, hebben we ook La Sapienza universiteit bezocht, de grootste van Europa. 

Voor meer foto’s van Rome: http://letrecorone.nl/fotos-rome-2019/

NSE & Cupcakes!

Nadat deze atypische Italiaanse dolcetti in de smaak vielen tijdens de Nieuwjaarsborrel, werden ze ook ingezet om te vieren dat ruim 60% van onze studenten na week 4 al de Nationale Studenten-Enquête had ingevuld. Hulde! Dai, studenti, dai!!

Pubquiz Romans vs. Germans

Woensdag 28 november konden we genieten van een nieuwe activiteit: de Pubquiz Romans vs Germans! Hier streden Studievereniging NNP en Simp Leiden tegen Fdl Gibalaux en LTC om de eer van hun taalfamilies te verdedigen. Na 60 vragen moesten we helaas ons verlies accepteren, hoewel de twee teams van Italiaans toch een tweede en een (gedeelde) derde plaats konden bemachtigen. Namens LTC willen we het team van S!MP van harte feliciteren met de overwinning en we kunnen niet wachten op een rematch!

Gioved(r)ì-nks

Il 18 ottobre scorso c’era la prima edizione di Gioved(r)ì-nks. Grazie a tutti per essere venuti! Speriamo di organizzare una nuova edizione in novembre!

Afgelopen 18 oktober was de eerste editie van Gioved(r)ì-nks. Iedereen bedankt voor het komen! We hopen in november weer een editie te organiseren!