Buon Appetito! Lezing 2

Aangezien onze bestuursnaam ‘I Mangioni’ is, hebben we besloten om een aantal lezingen te organiseren waarin we de invloed van de Italiaanse keuken over de wereld, haar populariteit en de authenticiteit van bekende gerechten bespreken. De tweede lezing zal gehouden worden door Antonella Barbella. La cucina regionale | Antonella Barbella Antonella Barbella, afkomstig uit Abruzzo,

Lezione Lingue di minoranza nell’Italia meridionale

Il giorno 15 aprile 2021 (10:00-11:00) Norma Schifano (Univ. di Birmingham) terrà un seminario inerente alle lingue di minoranza nel Meridione d’Italia. Il titolo della comunicazione è  Il ruolo del contatto nell’aspetto perfettivo in griko: forme sintetiche ed analitiche in competizione  Adam Ledgeway (University of Cambridge), Norma Schifano (University of Birmingham), Giuseppina Silvestri (UCLA) Il seminario si svolge

Kookworkshop

Als student Italiaans kan je natuurlijk nooit genoeg krijgen van lekker eten en daarom hebben we donderdag 15 april om 18:00 uur een uitdagende, maar natuurlijk ook gezellige Cook-Along georganiseerd! Op deze avond zal niemand minder dan hoogstaand chef-kok Thijs laten zien hoe je een heerlijke Spaghetti alla Vesuviana maakt! Wat hebben jullie nodig (recept

Pubquiz Battle of the Languages

De talenstudieverenigingen hebben de handen weer eens bijeen geslagen voor een nieuwe pubquiz! Deze keer gaan de rondes wat meer over algemene kennis, dus meld je snel aan! Aanmelden kan individueel óf als team van max 5 personen. Aanmelden kan via deze link.  

Book Club: Dacia Maraini

Club di lettura “Autrici del Novecento” Dacia Maraini, ‘Buio’ con Carmen Van den Bergh Sabato 24 aprile parleremo insieme del libro “Buio” di Dacia Maraini. Il book club è interattivo, e i partecipanti possono intervenire con domande e con riflessioni. La paura per il buio colpisce molti bambini. Ma cos’è il buio per un bambino

Tandem Talks IT-NL

Pronti per un'esperienza utile e divertente per migliorare il vostro livello di lingua? Giovedì 29 aprile alle ore 18 questo Tandem linguistico vi offrirà l'opportunità di praticare l'Italiano e il Neerlandese, incontrando studenti e studentesse con cui conversare, in una prospettiva di scambio e aiuto reciproco in modo divertente e dinamico. Chi? Parteciperanno docenti, studenti,

Faculteitssymposium

Op dinsdag 11 en woensdag 12 mei is het Facultair Symposium met het thema "Discovering Music"! Vorig jaar kon het wegens de lockdown niet doorgaan, maar dit jaar gelukkig wel! Tijdens het symposium zullen verschillende sprekers langskomen om te vertellen over muziek in hun onderzoeksveld. Muziek is namelijk iets waar wij allemaal mee te maken

Alumniamo! Online career event

Waarschijnlijk is het een vraag die vaak door je hoofd spookt: Waar kan ik na mijn studie Italiaans terecht? Op vrijdag 21 mei hopen we jullie daarop het antwoord te kunnen geven op ons career event Alumniamo!. We beginnen om 15 uur met een introductie van mevrouw Poolman, waarna oud-studenten Italiaans in twee verschillende panelgesprekken

Tentamenborrel | GEANNULEERD

Helaas moeten we vanwege het matige weer de borrel wederom annuleren. Het plan is nu om ergens in augustus een borrel te organiseren, meer informatie hierover volgt nog. Na weken van zwoegen en zweten hopen wij dat jullie de tentamens en alle deadlines heelhuids zijn doorgekomen. We willen jullie daarom, en ook omdat de zomer eindelijk

Buon Appetito! Lezing 3

Aangezien onze bestuursnaam ‘I Mangioni’ is, hebben we besloten om een aantal lezingen te organiseren waarin we de invloed van de Italiaanse keuken over de wereld, haar populariteit en de authenticiteit van bekende gerechten bespreken. De derde lezing zal gehouden worden door Saskia Balmaekers. In haar lezing zal Saskia spreken over Pellegrino Artusi, samensteller van