Symposium Dante Alighieri

Symposium Dante Alighieri In 2021 is het 700 jaar geleden dat de Italiaanse dichter en schrijver Dante Alighieri is overleden en daarom wordt er dit jaar veel georganiseerd ter ere van zijn nalatenschap. Dante’s werken zijn enorm belangrijk geweest voor de Italiaanse taal, maar ook heeft hij invloed gehad op vele andere vakgebieden. Daarom bundelt Le

Buon Appetito! Lezing 1: Ricette letterarie. Parole del gusto.

Aangezien onze bestuursnaam ‘I Mangioni’ is, hebben we besloten om een aantal lezingen te organiseren waarin we de invloed van de Italiaanse keuken over de wereld, haar populariteit en de authenticiteit van bekende gerechten bespreken. De eerste lezing zal gehouden worden door Dr. Sarah Bonciarelli.  Ricette letterarie. Parole del gusto. | Dr. Sarah Bonciarelli Sarah

Pausa caffè | Studiesessie

De tentamens van januari zijn nog niet eens zo lang achter de rug, maar de volgende tentamenweek staat alweer voor de deur. Weet je niet zo goed hoe je je moet voorbereiden of wil je nog wat tips voor de tentamens beginnen? Dan kun je bij ons terecht tijdens onze studiesessie/pausa caffè/pausa pranzo! Komende donderdag

Maskerade | Spelletjesavond Talengala

Lost in Translation, Fairytaal, Speakeasy… waar zijn de tijden gebleven? Dit jaar moeten we het helaas zonder een groot feest doen, maar dat betekent niet dat we zonder het Talengala-gevoel hoeven te zitten! Gibalaux, Albion, TWIST, Interlatina, Le Tre Corone en Sheherazade hebben de handen ineen geslagen om dat gevoel weer eens terug te brengen.

Receptenwedstrijd

Denk jij een heerlijk Italiaanse recept te kennen, dat je absoluut wil delen met je medestudenten? Dan is nu je kans bij de jaarlijkse receptenwedstrijd! Dit jaar heeft de wedstrijd de naam: ‘Mangia che ti passa!” Kies dus vooral iets wat jij lekker vindt en graag met iedereen zou willen delen. Wat is precies de

Buon Appetito! Lezing 2

Aangezien onze bestuursnaam ‘I Mangioni’ is, hebben we besloten om een aantal lezingen te organiseren waarin we de invloed van de Italiaanse keuken over de wereld, haar populariteit en de authenticiteit van bekende gerechten bespreken. De tweede lezing zal gehouden worden door Antonella Barbella. La cucina regionale | Antonella Barbella Antonella Barbella, afkomstig uit Abruzzo,

Lezione Lingue di minoranza nell’Italia meridionale

Il giorno 15 aprile 2021 (10:00-11:00) Norma Schifano (Univ. di Birmingham) terrà un seminario inerente alle lingue di minoranza nel Meridione d’Italia. Il titolo della comunicazione è  Il ruolo del contatto nell’aspetto perfettivo in griko: forme sintetiche ed analitiche in competizione  Adam Ledgeway (University of Cambridge), Norma Schifano (University of Birmingham), Giuseppina Silvestri (UCLA) Il seminario si svolge

Kookworkshop

Als student Italiaans kan je natuurlijk nooit genoeg krijgen van lekker eten en daarom hebben we donderdag 15 april om 18:00 uur een uitdagende, maar natuurlijk ook gezellige Cook-Along georganiseerd! Op deze avond zal niemand minder dan hoogstaand chef-kok Thijs laten zien hoe je een heerlijke Spaghetti alla Vesuviana maakt! Wat hebben jullie nodig (recept

Pubquiz Battle of the Languages

De talenstudieverenigingen hebben de handen weer eens bijeen geslagen voor een nieuwe pubquiz! Deze keer gaan de rondes wat meer over algemene kennis, dus meld je snel aan! Aanmelden kan individueel óf als team van max 5 personen. Aanmelden kan via deze link.  

Book Club: Dacia Maraini

Club di lettura “Autrici del Novecento” Dacia Maraini, ‘Buio’ con Carmen Van den Bergh Sabato 24 aprile parleremo insieme del libro “Buio” di Dacia Maraini. Il book club è interattivo, e i partecipanti possono intervenire con domande e con riflessioni. La paura per il buio colpisce molti bambini. Ma cos’è il buio per un bambino